Sunday, January 31, 2010

ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ












ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းဟာ အႏုုပညာ
ဟင္းမေကာင္းရင္ အႏုုပညာမေျမာက္
ဟင္းခ်က္ေကာင္းသူသာ အႏုုပညာရွင္

ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ
ငါသိပ္ႀကိဳက္
လူမ်ိဳးစံုုေအာင္ ခ်က္ေၾကြးဖူး
အားလံုုးကလည္း ႀကိဳက္
လြယ္လြယ္ခ်က္
ျမန္ျမန္က်က္
နည္းတပါတည္း ေပးလိုုက္မယ္

(တကယ္ေတာ့
လူတိုုင္းနည္းပါး သိၿပီးသား
ဟား…ဟား..)

လာၿပီ…
"တေယာက္စာ အတြက္"
ပဲနီေလး လက္တဆုုပ္
အမႈိက္ဖယ္
ေရေဆး
ခြက္တခုုထဲ စိမ္ထားလိုုက္

ၾကက္သြန္နီ
(တင္းနစ္ေဘာလံုုး တ၀က္စာ)
ပါးပါးလွီး

ၾကက္သြန္ျဖဴ
(ေလာက္စာလံုုး တလံုုးစာ)
ဓါးျပားရိုုက္
ႏုုတ္ႏုုတ္စင္း

ဆီ
ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
အိုုးထဲထည့္

ပူလာရင္
နႏြင္းမႈန္႔ထည့္
(နားဖါကေလာ္ ၂ခုုစာ)

ျငဳပ္သီးေျခာက္
(တေတာင့္)
ထည့္ေၾကာ္
ၿပီးရင္ ဖယ္ထားလိုုက္ ။

ၾကက္သြန္ေတြနဲ႔ ဆီကိုု သတ္
ေသၿပီဆိုုရင္
ပဲေတြထည့္
ေမႊပစ္

ဖယ္ထားတဲ့ ျငဳတ္သီးေၾကာ္
ျပန္ထည့္
ေရထည့္
ဆားထည့္
ဆူေအာင္ထား

ျမည္းၾကည့္
ပဲကိုုႏူးေအာင္ျပဳတ္
"ဟဲ့"
(ေ၀က်မယ္ သတိထား)

ၿပီးရင္ ၿပီးသြားၿပီ ။

(အပိုုစကား)

ဒီဟင္းက ကုုလားဟင္း
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ႔ စားလိုု႔ေကာင္း
ဘာလေခ်ာင္က မေလးရွား
ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္း၀ါဒီမ်ား
လူမ်ိဳးစြဲကိုု ေလွ်ာ့

ဒီဟင္းက
အသားဆီျပန္ဟင္းနဲ႔လည္း စားလိုု႔ေကာင္း
ေနမေကာင္းသူအတြက္ အားလည္းရွိ
မ်ားမ်ားစားရင္ အီးေပါက္တယ္
ေပ်ာ္ခ်င္သူေတြ မ်ားမ်ားစား ။

(ဓါတ္ပံုု ၊ ဂူဂလ္)

4 comments:

သက္ေဝ said...

ဘုရားေရ...
ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းကို သူမတူေအာင္ Hip Hop နဲ႕ present လုပ္ထားတာပါလား..
စိုင္းစိုင္းပဲ ထိုင္ငိုမလား...
ဦးၾကီးပုပဲ လက္မႈိင္ခ်ရမလားမသိ...
တခုခုေတာ့ တခုခုပဲ...
(အိမ္မွာ ဟင္းခ်က္ရလို႕ နာက်ည္းေနတာလားဟင္...)

pandora said...

တစ္ေယာက္စာအတြက္ ဆိုတာကို ".." ေတြနဲ႕ highlight လုပ္ထားတယ္ေပါ့.. ဟင္းဟင္း :)

စႏၵကူးေမ said...

ၾကိဳက္သြားပီ...
rap လိုဆိုပီးဖတ္သြားတယ္... hahahah...
တင္းနစ္ေဘာလံုးတစ္၀က္စာဆိုေတာ့
ground tennis လား... table tennis ေဘာလံုးလား... း)

ကိုအာေခ်ာင္ said...

ဟား ဟား ဟား....
"ပဲနီေလးဟင္းခ်ဳိ" ေတာင္ ဒီလိုေရးတယ္...
ဆိုေတာ့...
တကယ္ပါဗ်ာ..." "လတ္ကုန္ပဲ"(ေမာ္လၿမိဳင္စကား)
"ဆူးပုတ္ရြက္နဲ႔ ပဲႀကီးၾကာဇံ ဟင္းခ်ဳိ"....
ဆို ရင္ ေကာ .....ဗ်ာ :) :)